Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir.
This project is co-funded by the European Union and the Republic of Turkey.

AMAÇ 04

%19

Kırsal kalkınmayı öncelik alarak, şehrin ekonomisini güçlendirmek

HEDEF 4.2


İlimizde Su ürünleri de dahil hayvancılığı desteklemek için teknik ekipman, damızlık hayvan, aşı/ilaç desteği ve eğitim hizmeti vermek, bu sayede sektörün gelişimine katkı sağlamak, hayvanlardan ve hayvansal ürünlerinden geçen bulaşıcı hastalıkları önlemek.


Sorumlu birim
Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı
İşbirliği Yapacak Birim(ler)
Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı
Riskler

Maliyet Tahmini
29.460.000,0 ₺
Tespitler
Vatandaş anketleri, şehir eşrafı ve şehir kurumları mülakatları ile bölge istişare toplantılarından elde edilen görüşler neticesinde tespit edilmiştir. PESTLE analizlerinde bölgenin tarım ve hayvancılık alanındaki potansiyeli bir fırsat unsuru olarak belirlenmiştir. Ayrıca 11. Kalkınma Planında Hayvancılığın geliştirilmesi politika/tedbiri yer almaktadır.
İhtiyaçlar
Faaliyet ve Projeler

Damızlık hayvanların dağıtımının yapılması.
Boz Irk hayvan yetiştiricilerin belirlenmesi, Irk özelliği taşıyan hayvanların tespit edilmesi, Suni tohumlama yapılması, İlimiz genelinde Boz Irk Hayvanları korunması kapsamında ırk özelliklerini geliştirilmesi ve doğan buzağıların kayıtlarının tutulması, Doğan buzağılara buzağı yemi desteği verilmesi.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile protokol yapılması.
Çiftçilerin belirlenmesi.
Çiftçilere eğitim programının düzenlenmesi, teknik gezi programlarının düzenlenmesi, işletme ziyaretlerinin gerçekleştirilmesi ve eğitim materyallerinin bastırılması.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden gelen talepler doğrultusunda aşı ve ilaçların uygulanacağı bölgelerin belirlenmesi ve uygulanması.
İlimizde arıcılığın yaygınlaştırılması için, Arıcılar Birliği’ ne bağlı kayıtlı üreticilere kovan ve malzeme desteğinin verilmesi.
Doğal hayatın sonraki kuşaklara aktarılması, amatör ve sportif olta balıkçılığını tanıtmak, sevdirmek, sürdürülebilir balıkçılığa katkıda bulunmak ve çevre bilincinin oluşturulup yaygınlaştırılması.
Mahallelerin tespitinin yapılması ve süt toplama merkezi incelenmesi, Uygun görülen mahalleler için süt soğutma tankı bedelinin ilçe belediyesine aktarılması.